De presidia van de Kulak-faculteiten doopten woensdagnamiddag zo'n tweehonderd eerstejaars. De studenten werkten een parcours af langs enkele stands, waar ze telkens andere proeven moesten afleggen.

Traditiegetrouw houdt de studentenvereniging van de Kulak halfweg oktober een massa-doop voor de eerstejaars. Ook woensdagnamiddag was dat het geval.

De anciens van de faculteiten, die in hun respectieve presidia zitting hebben, ontvingen de studenten elk aan hun eigen stand op de campus aan de Etienne Sabbelaan. Hun slachtoffers moesten uiteenlopende proeven ondergaan. Daarbij werd opvallend veel gebruik gemaakt van look, gebruikt frietvet, rotte eieren en ander kwalijk ruikend spul.

Woordvoerder Kurt Bertier: ,,Okee, onze jonge collega's stinken wel na afloop. Maar ondanks alles houden we het proper. We laten ze geen opdrachten uitvoeren waaraan dierlijke ingewanden te pas komen. Dat is verboden. Ook mag er nooit iets in het gezicht van de gedoopte wordne gegooid. Wij zorgen ervoor dat niemand verwondingen oploopt. Dat is ook niet de bedoeling. Straks gaan we wel de grote bekken aanpakken tijdens een individuele doop op de campus.''

Ook in de Provinciale Industriële Hogeschool aan de Graaf Karel de Goedelaan vond woensdagnamiddag een studentendoop plaats. Daar moesten zo'n veertigtal schachten de proeven lijdzaam ondergaan. (DJW)