Met het nieuwe toneelstuk ,,In de miroir'' is het toneelgezelschap De Drye Sweerden gewapend voor het nieuwe theaterseizoen. Maar de vereniging kijkt ook hoopvol naar de toekomst en ... naar de uitbreidingsplannen van Hof ter Straeten.

,,In de miroir'' wordt waarschijnlijk het laatste toneelstuk dat op het podium van zaal Alberta terecht komt. Op die -- inmiddels reeds veelbesproken -- plaats komt straks de buitenschoolse kinderopvang van Varsenare. Maar er is reeds een oplossing in de maak voor De Drye Sweerden. ,,Deze week kwam burgemeester Roland Verleye nog langs met de ontwerpplannen voor de uitbreiding van het sport- en cultuurcentrum Hof ter Straeten,''vertelt voorzitter Roger Clarysse. ,,En het ziet er goed uit. Nu, we zijn van meetafaan betrokken geweest bij de uitbreidingsplannen, we kunnen als toneelvereniging enkel maar dankbaar zijn dat het gemeentebestuur zo democratisch te werk gaat.'' De actieve toneelvereniging heeft overigens nog meer om naar uit te kijken. Tijdens het Permekejaar zullen ze samen met het Jabbeeks Theater instaan voor de concretisatie van de Kamer Obscura. In 2003 volgt dan de viering van 1000 jaar Varsenare, een gebeuren dat ook De Drye Sweerden niet ongemerkt voorbij wil laten gaan.


Spiegel
Het toneelstuk ,,In de miroir'' vertelt het verhaal van een jongeman die verregaande interesse laat blijken voor de dochter van de cafébaas. Een andere vast klant, een aan lager wal geraakte leraar -toch speelt het verhaal zich af in 1944...-, weet echter te vertellen dat de jongeman iemand verklikte aan de Duitse bezetter. ,,Rond dat thema van verraad draait eigenlijk gans het verhaal,''wil Roger Clarysse nog meegeven. ,,Regelmatig kijkt de jongeman in de spiegel en geeft dan zijn gevoelens en gedachten prijs. De rol van de spiegel is weggelegd voor het publiek.''

,,In de miroir'' wordt gebracht op 10,16, 23 en 24 november om 20 uur in zaal Alberta. Op zondag 18 november is dit om 18 uur. Nieuw is dat men een kaartenverkoop organiseert via zitdagen in het parochiaal centrum. Hier kan men terecht tijdens de weekends van 20 en 21 oktober en 27 en 28 oktober in de voormiddag. Daarna kan men telefonisch reserveren bij Roger Clarysse, 050-38.70.18. Kaarten in VVK kosten 200 fr., ADD betaalt men 250 fr.