Op de planken van de schouwburg van De Spil brengt de Koninklijke Toneelvereniging Volksveredeling op 27 en 28 oktober een blijspel. De touwtjes zijn in handen van Jacques Verhelst die meteen definitief kiest voor regie en het acteren aan de nieuwe generatie overlaat.

Je man heeft het druk, is succesrijk maar een beetje saai en droog. Als vrouw kan je dan kiezen voor een minnaar, kwestie van de echtgenoot op zijn zwakheid te wijzen. Zo gaat Schat, mag ik je mijn schat voorstellen (van Johan Deckers) van start. Vrouwtje Anne (Miriam De Gruffroy) gaat in de aanval.

Vreemdgenoeg kiest haar man Gerard (Romain Decommere) voor een onverwachte strategie. Ook hij kiest zich een maîtresse (Suzanne Vlieghe). Wie op dat moment het verhaal nog kan volgen, wordt compleet op het verkeerde been gezet als ook nog ander vrouwelijk schoon het podium bestijgt.

In deze komedie zien we verder nog Kristie Duyck, Geert Vansteenkiste, Geert Blondeel, Griet Bogaert en Sally Vlieghe.

Regisseur van dienst is Jacques Verhelst. De achtenzestig-jarige kiest nu resoluut voor de regie. ,,De toneelmicrobe laat me niet los. Ik heb veel bijgeleerd in mijn carrière en daarom zie ik het als mijn plicht de jongere generatie te helpen, ze iets aan te leren. In plaats van spelen is mijn tijd nu aangebroken om te regisseren.''

(RBC)

  • ,,Schat, mag ik je mijn schat voorstellen'' op zaterdag 27 oktober om 20 uur en op zondag 28 oktober om 18 uur in de schouwburg van CC De Spil in Roeselare - Kaarten kosten 150 frank en worden gereserveerd aan de balie van het CC of via 051-26.57.00