Vice-premier Johan Vande Lanotte is bang voor nieuwe klachten bij de Raad van State tegen het kunstmatig strand. ,,Sommige mensen hebben mij al gezegd dat ze opnieuw klacht zullen indienen. Nochtans is er vanuit de overheid een totaal nieuw project uitgewerkt met alle opmerkingen van de Raad van State erin verwerkt'', zegt Vande Lanotte.

Zelf heeft hij geen goed oog op een nieuwe klacht. ,,Oostende is de jongste jaren duidelijk geviseerd door de Raad van State. Zodra de Raad van State een project of een beslissing nietig heeft verklaard, hebben ze de neiging om elk gelijkaardig project te blijven vernietigen. Het maakt niet uit of een project grondig is aangepast.''


Schorsing
Vandaag loopt nog altijd de aanvraag voor een bouwvergunning. De termijn om bezwaar aan te tekenen, is intussen afgelopen. Vermoedelijk krijgt de Vlaamse overheid binnen een tweetal maanden haar vergunning om het kunstmatig strand te bouwen. Vande Lanotte houdt er echter rekening mee dat de Raad van State de bouwvergunning geschorst zal hebben, nog voor er één steen in zee is gestort.

,,Persoonlijk zie ik niet in wat er fout kan zijn aan ons plan. We hebben er de bevolking ruim over geïnformeerd; we hebben het plan voorgelegd aan de Vlaamse Bouwmeester en aan diverse architecten. We behouden het contact met de zee door een grote wandeldijk in zee te bouwen, omdat de Raad van State zegt dat het kosmisch gevoel behouden moet blijven.''

Over het comité Stad en Zee heeft Vande Lanotte geen goed woord over. ,,De ware reden waarom ze het kunstmatig strand willen tegenhouden is dat ze geen zand tegen hun appartement en geen kinderen voor hun deur willen hebben. Elke poging om een stukje Oostende toeristisch attractief te maken, houden ze tegen'', gromt Vande Lanotte. (KC)