,,Neen, geen brandweerman of politieman. Ik wil een echte rocker worden en niets anders.'' De kleine Xavier Brewaeys, alias Little Xavier , uit de Kleine Kerkstraat weet heel goed wat hij wil. Het tienjarige kereltje deelde al ettelijke keren het podium met zijn rockende vader en noemt zich sindsdien de jongste rockartiest van Gent. ,,Wellicht zelfs de jongste rocker van de hele wereld'', gewaagt vader Rudy, alias Killing Ruud . Komende donderdag is Xavier aan het werk te zien tijdens het tv-programma Prijs overeen te komen op TV1.

Wonen naast een aankomend rocktalent is niet altijd even gemakkelijk, zo mochten de buren al enkele keren ondervinden als de ruige rockmuziek weer eens door de geluidsboxen van huize Brewaeys dreunt omdat vader en zoon repeteren. ,,Mijn zoon heeft het in zich om een goed artiest te worden. Als hij zo kan blijven voortdoen, staat hij over enkele jaren op eigen benen. Ik heb er veel voor over om te zorgen dat hij het maakt in de rockwereld'', aldus vader Rudy.

En hij kan het weten. Rudy treedt al sinds zijn tienerjaren op als rockartiest. Noem een klassieker uit de rockgeschiedenis en hij speelt hem probleemloos na. Zoon Xavier heeft de rockmicrobe via hem te pakken gekregen. ,,Xavier zat zelfs nog in de buik van zijn moeder toen hij al kennis maakte met rock 'n roll. Mijn vrouw miste namelijk geen enkele repetitie van mijn toenmalige groep'', getuigt vader Rudy.

,,Toen Xavier zeven jaar was, greep hij tijdens een repetitie spontaan de microfoon en zong zowaar Susie Q mee. Ik en de bandleden wisten niet waar we het hadden. Sindsdien heeft hij enkele keren met ons opgetreden, maar sinds kort vormen we met ons beidjes een rockduo. Het voorbije weekend eindigde hij zelfs tweede tijdens een rockwedstrijd in Mariakerke.''

Xavier covert met zijn onschuldige hoge kinderstemmetje probleemloos tijdloze rockhits zoals Proud Mary en The Final Countdown . Zijn Engelse vertolkingen zijn zelfs zo goed als vlekkeloos. Vader Rudy schrijft momenteel aan een tweede eigen rocknummer voor zijn zoon. ,,Hij heeft de beste ideeën als hij op het toilet zit'', glundert Xavier. Zijn vader is zijn grote voorbeeld. ,,Papa leert me hoe ik 'show' moet verkopen: een beetje met de microfoon wiebelen, op mijn knieën gaan zitten en zo. Hij leert me de Engelse teksten en hij toont me nu ook hoe ik gitaar leer spelen'', zet Xavier uiteen.

Voor Xavier staat het als een paal boven water dat hij in de wereld van de rockmuziek verder wil. ,,Rocker zijn interesseert me het meest. Ik wil later zingen en beroemd worden. Enkel die gillende meisjes vind ik maar niets'', luidt het. (KVDS)

  • Little Xavier is te bereiken via 0495-69.85.49.