De lokale politie van Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele heeft in de nacht van dinsdag op woensdag controles uitgevoerd tegen inbraken. Tijdens de actie werden geen dieven gevat maar onder de 1.100 gecontroleerde bestuurders bevond zich een man die gezocht werd om nog een jarenlange gevangenisstraf uit te zitten.

De politie betrapte ook enkele bestuurders die in het bezit waren van drugs. Een man reed door de controlepost, een agent kon de wagen maar nipt ontwijken.

,,De controles vonden plaats van dinsdagavond 18 uur tot woensdagmorgen 4 uur. Het betrof een grootscheepse lokale actie waarbij de drie operationele diensten betrokken waren. Het opzet bestond erin om op diverse plaatsen gelijktijdig controles uit te voeren zodat de belangrijkste invalswegen naar de zone verscheidene uren bewaakt werden'', licht politiecommissaris Carlos De Clercq toe.

Er werden geen inbrekers gevat maar tijdens de controle werden twee gezochte personen opgepakt waarvan één onmiddellijk aangehouden werd voor het uitzitten van een jarenlange gevangenisstraf. ,,Een klein aantal bestuurders trachtte de controles te omzeilen maar zij konden onderschept worden door ploegen met anonieme voertuigen. Zo konden vijf personen in het bezit van drugs onderschept worden. Tegen het einde van de actie moest een van onze politiemensen springen voor zijn leven toen een chauffeur de signalen tot stoppen negeerde. De later onderschepte bestuurder bleek in het bezit van een hoeveelheid cocaïne. Eén chauffeur bleek zwaar onder invloed van alcohol en zag zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken.''

,,De actie werd door heel wat bestuurders, vooral inwoners van de zone, zeer goed onthaald. De mensen apprecieerden de inzet en de doorgedreven manier waarop de controles gebeurden. Dit soort acties zal zeker herhaald worden al was het maar om het onveiligheidsgevoel bij de burger te helpen verminderen'', besluit De Clercq.