Vorig jaar was het rond kerstmis nog kommer en kwel ten huize Eddy Planckaert, maar deze keer lijkt het er een stuk gezelliger aan toe te zullen gaan. Oudste zoon Francesco Planckaert plaatste gisteravond zijn handtekening onder een contract dat hem voor twee jaar bindt aan de nieuwe wielerploeg Chocolade Jacques.

,,Na al de miserie die ik gekend heb, ben ik ontzettend blij met dit aanbod om als profrenner te debuteren. Echt waar, het heeft mij gepakt. Ik ga die kans dan ook met beide handen aangrijpen'', beloofde Francesco Planckaert na het ondertekenen van het contract bij Noël Demeulenaere.

,,Enkel trainen telt. Alle andere activiteiten schuif ik aan de kant. De tijd dat ik mij thuis met klussen bezighield, is volledig gedaan'', reageerde de neoprof.

Het einde ook van de muzikale aspiraties? ,,Ah neen. Binnenkort verschijnt er met Geef moar gazze een nieuwe single. Dat neef Jo zegt dat koersen en muziek niet te combineren zijn? (lacht) Hij is nu natuurlijk een concurrent geworden. Je moet toch een beetje ontspanning hebben. Bovendien heb ik ook nog altijd mijn vader om mij te begeleiden.''

Eddy Planckaert stond er ondertussen bij en zag dat het goed was. ,,Dit is het beste wat Francesco kon doen. Hij heeft de ideale leeftijd om prof te worden. We zullen nu rap zien of hij talent heeft. Als hij het op twee jaar niet kan, zal hij het nooit kunnen.''