Oordeel van De Standaard

1a. Het aandeel Agfa-Gevaert steeg in 2006 met 23 procent, van 15,75 naar 19,36 euro. Dat is ongeveer evenveel als de Bel-20, maar minder dan de 32 procent van de Bloomberg-index voor industriële toeleveranciers. Daarom krijgt Agfa twee punten.

1b. Agfa-Gevaert maakte in 2006 15 miljoen euro winst. Dat is de kleinste winst binnen de Bel-20, maar in 2005 was Agfa nog het enige Bel-20-bedrijf dat verlies maakte. Tien punten.

2a. Agfa-Gevaert haalt in het KBC-universum voor duurzame beleggingen 51,6 procent, tegenover een sectorgemiddelde van 47,1 procent. Voor de vakbondsrelaties en de werkzekerheid krijgt Agfa de maximumscore. Gecombineerd met de Dexia-rating vijf punten.

2b. In de analyse door Budget Week haalt Agfa met 6,8 op 10 een 69ste plaats op 421 bedrijven - de op twee na beste plaats van de Belgische ondernemingen. Afgerond zeven punten.

3. Agfa krijgt in het onderzoek van de Belgische Vereniging van Financiële Analisten 363,1 op 500, meer dan het gemiddelde van 338 punten. De gemiddelde score voor de Bel-20 ligt evenwel op 366. Zeven op tien. Subtotaal: 31 punten.

Oordeel van de jury

Het oordeel over Marc Olivié is gemengd. Agfa is een moeilijk bedrijf dat vóór de komst van Olivié moeite had om te doen wat het beloofde. Zijn uitdaging was niet de strategie te veranderen, maar de moed te hebben de strategie uit te voeren, vindt de jury.

Voor zijn voorganger Ludo Verhoeven was dat lastig, omdat die zich emotioneel verbonden voelde met het bedrijf en het Vlaamse bedrijfsleven. 'Het is een symboolbedrijf, en opsplitsen is geen Vlaamsvriendelijke strategie. Olivié heeft de guts gehad om het wel te doen, én om daarna te zeggen dat zijn rol uitgespeeld is'. Een jurylid merkt op dat de opsplitsing sneller uitgevoerd had kunnen worden, en dat Olivié niet de meest charismatische bedrijfsleider is. Ook zijn er juryleden die de uitstekende score op het winstcriterium wat geflatteerd vinden. 'Agfa is uit het rood, maar niet erg winstgevend.'

Ook wordt aangestipt dat Olivié een bijzondere rol heeft: hij is een soort interimmanager die een bepaalde taak moest vervullen. Ook vraagt een jurylid zich af hoe de strategie voor de toekomst eruitziet. 'Is de opsplitsing het oplossen van een probleem of het uittekenen van een strategie?'

Subtotaal: 35 punten