Peter Goossens bakt steaks in bioboter met 99,7 procent vet

Hét geheim van topchefs: bakken met supervette boter

Wilt u een stukje Hof van Cleve in uw keuken introduceren, bak uw steak dan eens in Ghee. Dat is een extra vette bioboter die als geen ander de smaak van specerijen versterkt. Al doet u dat misschien toch maar beter niet élke dag, want behalve duur is de boter – met een vetgehalte van bijna 100% – niet bepaald gezond.
Hét geheim van topchefs: bakken met supervette boter
PHK

Dus dáárom smaakt het vlees in sterrenrestaurants als Hof van Cleve zo lekker. Peter Goossens en zijn keukenbrigade blijken te bakken met Ghee, een boter van biomelk die volgens Indiase traditie is geklaard. De extra vette boter –99,7% puur melkvet– weet volgens kenners de smaken van kruiden en specerijen als geen ander te versterken.



‘In de Indiaas-Pakistaanse keuken is Ghee een klassieker, hier is het product enkel bekend bij ingewijden', zegt Jan Demonie van DeOlijfboom, de culinaire speciaalzaak voor amateurs en professionals in Brugge waar Peter Goossens zijn boter koopt. ‘Het wordt in Nederland vervaardigd op basis van biologische melk van jonge Jerseykoeien. Het ruikt niet zo lekker, maar die geur verdwijnt bij het bakken en braden.'



Ghee is eigenlijk geklaarde boter. ‘Maar dan wel volgens de ...

Nog geen abonnee?
Abonneer voordelig om verder te lezen

Lees dS Avond, de digitale krant en Archief+.

Ja, ik neem een proefabonnement

Bekijk onze formules >
Neem een dagkaart >

Reeds abonnee?

Nog niet geregistreerd?

Registreer