Marc Ooms zet punt achter Gimv-carrière
Foto: © VUM
Marc Ooms, een van de bekendste partners van Petercam, stopt als bestuurder van Gimv.

Het bestuursmandaat van Marc Ooms bij de Gimv loopt af op 31 mei, de dag van de aandeelhoudersvergadering van de investeringsmaatschappij. Ooms werd er voor het eerst bestuurder in 1995, maar had er in het begin van zijn carrière al gewerkt met personen als Arco-topman Rik Branson.

In 1988 stapte hij van de Gimv over naar Petercam, waar hij carrière maakte in corporate finance en dossiers voor de Vlaamse overheid. Petercam treedt ook regelmatig voor de Gimv op.

Ooms was tussen 1995 en 2006 onafgebroken onafhankelijk bestuurder bij de Gimv. Hij wordt er niet vervangen. Of dit ook gevolgen heeft voor zijn mandaat bij Barco is niet duidelijk. Ooms was niet bereikbaar voor commentaar.

Als bestuurder bij Barco en Gimv, bekleedt Ooms twee mandaten bij genoteerde vennootschappen. Hij is ook bestuurder bij niet-genoteerde groepen zoals de fruitmultinational van Hein Deprez, de vinylgroep IVC van Filiep Balcaen en het Antwerps shippingbedrijf Kleimar.

Partners van Petercam hebben bestuursmandaten bij elf genoteerde bedrijven. Recent gaf Dirk Van den Broeck aan dat hij terugtreedt als bestuurder bij Resilux, wat het aantal genoteerde mandaten tot nader order op negen brengt.

(pdd)