Gaselwest opent klantenkantoor in Roeselare

KORTRIJK - De distributienetbeheerder Gaselwest opent in september een klantenkantoor in de Meensesteenweg in Roeselare. Netgebruikers van Gaselwest zullen er terecht kunnen voor algemene info, het opladen van de budgetmeterkaart, aansluitingen en acties en premies voor rationeel energiegebruik.

Het klantenkantoor in Roeselare wordt het derde van Gaselwest. In de Meensestraat in Kortrijk en op het Industriepark De Bruwaan in Oudenaarde had Gaselwest al twee kantoren. Maandelijks maken zo'n 400 klanten gebruik van een dergelijk kantoor.

Het nieuwe kantoor komt in het flatgebouw waar nu al de stedelijke diensten burgerlijke stand en bevolking zijn gevestigd. Het gebouw is gelegen dicht bij de diensten van De Lijn en de Post. Het zal bemand worden door drie personeelsleden.

Gaselwest heeft geen gemakkelijke periode achter de rug. Het eerste volledige jaar in de vrijgemaakte Vlaamse energiemarkt was moeilijk.

,,Het vergde een grote inzet van mensen en middelen om te beantwoorden aan alle prioriteiten die de nieuwe marktomgeving en marktspelers van ons verwachtten'', zegt voorzitter Daniël Denys, oud-burgemeester van Roeselare.

Afgelopen jaar investeerde Gaselwest ruim 94,3 miljoen euro in elektriciteit en meer dan 31,8 miljoen euro in aardgas. Voor dit worden 65,5 miljoen euro investeringen gepland in elektriciteit en 45,9 miljoen euro voor aardgas.

In de regio van Gaselwest zijn veel wegwerkzaamheden bezig. 2006 is voor de aangesloten gemeenten nu eenmaal een verkiezingsjaar.

Gaselwest maakt ervan gebruik om een aantal bovengrondse netten ondergronds te leggen en oudere leidingen te vernieuwen. Per werkjaar worden 75 kilometer leidingen ondergronds aangelegd. Dagelijks zijn daarvoor 200 tot 300 technici, zowel eigen medewerkers als aannemers, in de weer. Binnen de 10 à 15 jaar moet zowat het hele net ondergronds zijn.

Voorts wordt hard gewerkt aan de klantentevredenheid en bereikbaarheid. Het callcenter verwerkte duizenden oproepen per dag.

Om de bereikbaarheid te optimaliseren werd een nieuw algemeen zonaal oproepnummer in gebruik genomen waar de netgebruiker terecht kan met vragen over nieuwe aansluitingen, het verplaatsen en vervangen van meters, rationaal energiegebruik en budgetmeters. Ook het nieuwe klantenkantoor past in deze beleidsvisie.

Als distributienetbeheerder vervult Gaselwest ook een sociale functie. Wanbetalers die bij hun leverancier zijn opgezegd en geen nieuwe meer vinden, bekomen via Gaselwest een budgetmeter. Einde mei waren 1.654 dergelijke meters actief.

(bvc, belga)

Algemeen nr Gaselwest: 078-35.35.34

www.gaselwest.be

Sport
 1. BUITENLAND. Kompany keert terug met gelijkspel, Atletico verliest topper
 2. Hamilton zegeviert tijdens GP van de USA en nadert op Rosberg
 3. Mamelodi Sundowns wint CAF Champions League
 4. VIDEO. Standard dolt met weerloos Waasland-Beveren
 5. VIDEO. AA Gent lijdt onwaarschijnlijke nederlaag in blessuretijd op Eupen
 6. Mathias Vosté schaatst Belgisch record op 500 meter
 7. Fransman Lebesson kroont zich tot Europees kampioen tafeltennis
 8. GP van de USA: startgrid
 9. VIDEO. Matig Genk pakt in slotfase scalp van STVV na frommelgoal
 10. Inter-coach de Boer: ‘Weet niet of ik woensdag nog trainer ben’
 11. Video Mark Cavendish die wint op een F1-circuit, dat ziet er zo uit
 12. Jonas Coreelman bevestigt uitstekende vorm in Aken met nieuw persoonlijk record
 13. Lecluyse wint 200 meter wisselslag in Compiègne
 14. Olympic Essenbeek Halle en AC Meetjesland winnen opener CrossCup in Gent
 15. De Ketele en De Pauw bezorgen België zesde medaille op EK piste
 16. Vasil Kiryienka pakte de bloemen in Chrono des Nations
 17. Pieter Devos leidt in Wereldbeker na vierde plaats in Helsinki
 18. Yannik Reuter gaat onderuit in finale van Challenger Brest
 19. Red Flames zetten Rusland opnieuw opzij in oefenmatch
 20. Carreno Busta houdt Fognini van titel op ATP-toernooi Moskou