Dave Bruylandts op epo betrapt
Foto: belga
BRUSSEL - Wielrenner Dave Bruylandts (Chocolade Jacques) is betrapt op het gebruik van dopingmiddel epo. De wielrenner testte positief tijdens een controle buiten competitie. Dat heeft Bruylandts vanmiddag op een persconferentie bevestigd.


,,Op 9 april, de dag na de GP Pino Cerami (waarin hij vierde werd, nvdr), werd ik bij mij thuis aan een urinecontrole van de UCI onderworpen en in die controle werden er sporen van epo gevonden. Dat resultaat werd bevestigd in de tegenexpertise. Morgen moet ik naar de Belgische Wielerbond, en ik zal daar de resultaten niet betwisten", vertelde Bruylandts.

De 28-jarige Bruylandts, die begin mei op de hoogte van de positieve controle werd gesteld, benadrukt dat hij nooit bewust een verboden middel heeft genomen. ,,Toen de ploegleiding mij meedeelde dat ik positief was bevonden, viel ik compleet uit de lucht. De ploeg staat hier alleszins volledig buiten. Ik ben in het verleden en tijdens dit seizoen al heel veel getest, zelfs na de GP Pino Cerami, en nooit werd ik positief bevonden. Iedereen weet bovendien dat ik thuis een hoogtekamer heb; ik zou niet weten waarom ik epo zou moeten nemen".

,,De enige mogelijke verklaring is dat er iets zat in een van de producten die ik kreeg van mijn voedingsadviseur, een persoon op wie ik volledig vertrouwde", aldus Bruylandts, die de naam van die voedingsadviseur niet wilde noemen.

De wielerploeg Chocolade Jacques neemt voorlopig nog geen maatregelen tegen Bruylandts. Morgen verschijnt hij voor de disciplinaire commissie van de KBWB. Hij kijkt aan tegen een mogelijke schorsing van zes maanden tot twee jaar.