-  AGFA-GEVAERT. Photo-Me praat niet meer met Agfa.
-  BEKAERT FENCING. Gilde mee in de running.
-  INNOGENETICS. Licentieovereenkomst met Takeda.
-  MCI BELUX. Suez en AvH trekken zich terug.
-  UNDA. Homeopathielabo in Franse handen.

AGFA-GEVAERT. Photo-Me praat niet meer met Agfa.

Photo-Me International zei gisteren in een bericht dat er geen gesprekken zijn met Agfa-Gevaert over de divisie Consumer Imaging. Photo-Me ging niet in op het eigenlijke bericht in deze krant dat er in het verleden herhaaldelijk gesprekken zijn geweest die steeds zonder resultaat afliepen.

(pdd)

BEKAERT FENCING. Gilde mee in de running.

Het Nederlandse durfkapitaalfonds Gilde is de Nederlandse bieder die net zoals CVC Capital Partners en Sagard (GBL, Power) hoopt de afrasteringsdivisie van staaldraadgroep Bekaert binnen te halen. De verkoop gaat de laatste rechte lijn in. Specialisten tippen op CVC Capital Partners.

(pdd)

INNOGENETICS. Licentieovereenkomst met Takeda.

Innogenetics heeft gisteren met het Japanse Takeda Chemical Industries een wereldwijde licentie-overeekomst afgesloten . De overeenkomst geeft Innogenetics toegang tot de octrooirechten van Takeda voor diagnostisch gebruik en onderzoek van beta-amyloïde antilichamen waarvan de ophoping een kenmerk is van Alzheimer. Er werden geen financiële details bekendgemaakt.

(reuters)

MCI BELUX. Suez en AvH trekken zich terug.De Franse nutsgroep Suez en de Belgische beursgenoteerde holding Ackermans & van Haaren (AvH) verkopen hun belang in MCI Belux. De Amerikaanse moedermaatschappij MCI, het vroegere WorldCom, neemt de aandelen over. Zo meldt De Tijd. MCI en de Belgische vennootschap Blomhof bezaten elk de helft van MCI Belux. Blomhof is op zijn beurt voor 79,5 procent in handen van Suez, terwijl AvH de rest van de aandelen in handen heeft. MCI Belux is de belangrijkste concurrent van Belgacom op de markt voor professionele klanten.

(reuters)

UNDA. Homeopathielabo in Franse handen.

De Franse groep Boiron gaat zijn belang in het Belgische homeopathische laboratorium Unda optrekken van 46,51 tot 97%. Dat zegt Boiron in een persmededeling. Unda, opgericht in 1949, is sinds 1988 een partner en filiaal van de groep Boiron. Unda haalde vorig jaar een nettowinst van 650.000 euro op een omzet van 16,7 miljoen euro. Het bedrijf telt 166 werknemers.

(wdp)