Makelaars lanceren website www.freyaliegt.be
Freya Van den Bossche. Foto: © Photo News
,,De Confederatie van Immobiliënberoepen in België (CIB) ontkent met klem de beweringen van de minister van Consumentenzaken Freya Van den Bossche dat 80 procent van de vastgoedmakelaars de wet op de Handelspraktijken overtreedt. De vastgoedmakelaars moeten andermaal vaststellen dat de minister van Consumentenzaken een hele beroepsgroep volledig ten onrechte verdacht maakt.''

Wie het met die stelling eens is, kan dat laten weten door de elektronische petitie van de CIB te ondertekenen op de kersverse internetsite www.freyaliegt.be. Gisteravond om 19 uur prijkten al 450 handtekeningen op de site die pas twee uur voordien van start ging.

Minister van Consumentenzaken Freya Van den Bossche (SP.A) maakte dinsdag de resultaten bekend van een onderzoek bij 528 vastgoedmakelaars. Tegen 430 onder hen werd proces-verbaal opgesteld omdat ze volgens de inspecteurs ,,niet in regel'' waren.

Volgens het CIB kan de minister blijkbaar ,,geen onderscheid maken tussen haar persoonlijke wensen en een correcte toepassing van de wet op de Handelspraktijken''.

(lc)