Organisatoren waarschuwen voor valse tickets

Tomorrowland-tickets vier keer zo duur op eBay

Enkele uren nadat de laatste tickets voor Tomorrowland waren uitverkocht, stonden al combipassen - voor vier keer de gewone prijs - te koop op eBay. De organisatoren waarschuwen dat de meeste vals zijn.

In amper twee seconden waren de 100.000 nog resterende toegangskaartjes voor Tomorrowland dit weekend uitverkocht. Twee weken geleden waren de eerste 80.000 tickets al verkocht, uitsluitend voor Belgische festivalgangers.

Hoewel de onlineverkoop beter liep dan twee weken geleden -de organisatoren beslisten om een nieuwe ticketpartner in te schakelen om alles in goede banen te leiden- bleven toch heel wat mensen ontgoocheld achter. Zeker toen na enkele uren al verscheidene tickets op eBay te koop werden aangeboden, soms tot vier keer de gewone prijs. Zo wordt een Full Madness-combipas voor meer dan 500 euro geveild.

'We voeren geregeld controles uit op sites als eBay of Kapaza', vertelt woordvoerster Debby Wilmsen van Tomorrowland. 'We merken dat veel van die tickets vals zijn.' De organisatie raadt dan ook ten zeerste af om op die manier tickets te kopen. Ook 'echte' tickets kunnen problemen opleveren.

'Die staan op naam', aldus Wilmsen. 'En we zullen controleren aan de ingang. Als de naam op je pas niet overeenstemt met die op het ticket, kan je de inkom geweigerd worden. Mensen die tickets verkopen, komen op onze zwarte lijst terecht.'

Intussen werkt men aan een systeem voor mensen die toch een ticket te veel hebben. 'We zijn van plan om in juli zelf vrijgekomen tickets op te kopen en die dan terug beschikbaar te stellen. Over twee weken komt een wachtlijst online, waar je je voor kan inschrijven.'

Nog dit: waren er vorig jaar nog 51 nationaliteiten, dan komen er dit jaar al festivalgangers uit maar liefst 75 verschillende landen naar Boom afgezakt. Onder meer Zweden, Australië, Brazilië, Israël, India, Chili, Uruguay, Maleisië en zelfs Koeweit zullen vertegenwoordigd zijn.

Debby Wilmsen Tomorrowland Als de naam op je pas niet overeenstemt met die op het ticket, kan je de inkom geweigerd worden