Vlaams Belang stopt met maandblad Dietsland-Europa
Gerolf Annemans maakte deel uit van de redactie van het extreem-rechtse maandblad
BRUSSEL - Dietsland-Europa, het extreem-rechtse maandblad van Were Di dat ooit omschreven werd als de denktank van het Vlaams Belang, stopt er na 51 jaar mee. Aanleiding is het overlijden van de secretaresse van het blad.
Het blad verscheen voor het eerst in 1956 met Karel Dillen als hoofdredacteur. Die functie bleef hij vervullen tot in hij in 1977 het Vlaams Blok oprichtte. Nu stopt het blad ermee, omdat na het overlijden van de secretaresse Lea De Jonghe-Meurrens (78) niemand haar taak wil overnemen.

Amnestie en eerherstel voor de voormannen van de collaboratie waren de stokpaardjes van het blad, waarin onder meer het racistische apartheidssysteem in Zuid-Afrika verdedigd werd en een forum verleend werd aan extreem-rechtse denkers uit het buitenland.

Filip Dewinter huldigde het blad nog als ''de denktank'' van het rechtsradicale Vlaams-nationalisme. Verschillende VB'ers maakten ook deel uit van de redactie, onder wie Gerolf Annemans. Zondag nog hield het Sint-Maartensfonds, een vereniging van oud-leden van de Waffen SS, er ook al mee op.