Roeselare heeft de stand in de finale van de volleybal playoffs op 2-2 gebracht. De thuisploeg won de vierde wedstrijd van de best-of-5 met 3-2.
Pas zaterdag kent het seizoen 2008-2009 zijn kampioen. Roeselare bracht gisteren immers in een dolle sfeer met 3-2-winst de stand in deze best of five met Maaseik op 2-2. Wedstrijd vijf wordt in Maaseik gespeeld.

Maaseik had niets aan het toeval overgelaten om de opdoffer (2-3-verlies) van vorige zaterdag te verwerken. Het trok in de aanloop naar deze vierde wedstrijd zelfs op afzondering naar Waregem. Het was echter op het veld dat moest blijken of de spelers de mentale tik naar de achtergrond hadden verdrongen. Het was ook afwachten of Roeselare de prestatie van zaterdag kon overdoen of herviel in zijn niveau van de eerste twee wedstrijden toen het te veel fouten beging om Maaseik meer dan één set te kunnen ontfutselen.

De eerste set was alvast voor Maaseik. Roeselare kwam na 17-20 nog wel langszij maar Aranha dwong bij 21-24 de eerste setbal af. Pajusalu redde die en bij de tweede ging Pinheiro een bal aan de andere zijde van het net halen. Eerst werd hij afgefloten, maar wat later besliste de scheidsrechter tot herspelen. Van Walle liet de tweede kans niet liggen.

In set twee pakte Roeselare na 5-8 met drie versnellingen uit, goed voor 10- 8, 15-10 en 19-14. Het werd echter nog bibberen want Wiebel tekende nog voor 22-22. Bij 24-23 werd Aranha twee keer afgeblokt.

De beginfase van set vier werd gekruid met enkele stevige discussies over het fluit- en vlagwerk of uitblijven ervan. Roeselare liet zich niet van de wijs brengen en ging door naar 20-14. Met enkele domme fouten bood het echter Maaseik de kans om tot 23-21 terug te komen. Dichter kwam de titelverdediger niet en Pajusalu rondde af (25-22).

In de vierde set stapelde Roeseare plots de fouten op, zag Klinkenberg van 6-6 naar 6-12 serveren en ook wissels brachten geen beterschap (15-25). En tiebreak dus. Daarin startte Maaseik best (1-4), maar de thuisploeg nam over en won de match.

Roeselare-voorzitter Daniel Vandenberghe glunderde. 'Ik ben vooral tevreden dat we deze vierde match wonnen. Het bewijst dat de beide ploegen in deze finale aan elkaar gewaagd waren en dat zag er net voor deze finale helemaal anders uit. Iedereen had een 3-0 voor Maaseik verwacht. Een beetje begrijpelijk, want wat we eerder dit seizoen - op onze Europese campagne na - presteerden was niet altijd overtuigend. De redenen daarvoor zijn gekend: nieuwe spelers inpassen en dan zeker de blessures van Rouzier. Neen, ik ben heel blij dat deze finale geen afgang werd voor ons. Wat er nu in de vijfde wedstrijd zaterdag in Maaseik gebeurt, doet er - en dat meen ik echt - eigenlijk niet toe. Maar natuurlijk hoop ik dat we winnen en dus kampioen worden.'

SETS : 22-25, 25-23, 25-22, 15-25, 15-12

ROESELARE : Nikic, Radovic, Guilherme, Verhanneman, Pajusalu, Rouzier: libero: Lemay; kwamen in: Callebert, Tuerlinckx, Borremans, Verhelst, Marel

MAASEIK: Wiebel, Pinheiro, Aranha, Holubec, Van Walle, Lopes; libero: Derkoningen; kwamen in: Van Decraen, Maan, Klinkenberg, Schrijvers

AL GESPEELD Maaseik-Roeselare 3-1; Roeselare-Maaseik 1-3; Maaseik-Roeselare 2-3; Roeselare-Maaseik 3-2

NOG TE SPELEN: zaterdag: 20.30 Maaseik-Roeselare