O'Shea zet Manchester United op voorsprong
Foto: belga
Manchester United nam gisteren vlot afstand van Arsenal. Het kan zich maar één ding beklagen: dat het slechts 1-0 werd. John O'Shea trapte de winnende treffer na een kwartier voorbij Almunia.
De droomfinale tussen FC Barcelona en Manchester United blijft dus mogelijk. Manchester United is er in elk geval dichterbij dan Barça. De ploeg van de 67-jarige coach Alex Ferguson was gisteren veel te sterk voor het Londense Arsenal. De bezoekers kwamen amper aan kansen en hadden veel geluk dat de Spaanse doelman Amunia een heel sterke wedstrijd speelde.

Na twee minuten was liet de Arsenal-doelman zich al opmerken. Rooney kopte heel keurig met een boogje in de hoek maar Amunia haalde met een kattensprong het leer nog terug. De thuisploeg hield er in de beginfase een verschroeiend tempo op na en liet Arsenal alle hoeken van het veld zien.

Tevez, die verrassend de voorkeur had gekregen op Berbatov, ging ook eens aan het kanon staan. Hij devieerde een voorzet van dichtbij maar weer was daar Amunia. De doelman stond ook pal op de herneming. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Een overwaaiende bal werd door Carrick opgepikt. Zijn voorzet werd door Silvestre tot in de voeten van O'Shea gedevieerd en John O'Shea trapte van kortbij in het dak van het doel binnen. O'Shea speelde ooit een half seizoen bij Antwerp.

Omdat de Belgische landskampioen heel hard moet hopen dat Arsenal de Champions League niet wint (zo kan onze winnaar van de titel rechtstreeks naar de groepsfase van de CL), bewees hij daarmee ons land een dienst.

Manchester United leek zeer tevreden met die 1-0 en liet het tempo zakken. Ronaldo kopte nog op Amunia. Na de rust was het vooral controleren en Ronaldo trof nog de lat. Ryan Giggs viel nog in en speelde zo het duizelingwekkende aantal van 800 matchen voor Manchester United.

Een droomfinale tussen Barcelona en Manchester United kan nog. Barça zal na de 0-0 van dinsdag volgende week woensdag op Chelsea minstens één keer moeten scoren. Man Utd krijgt het, op basis van de wedstrijd van gisteren, komende dinsdag iets makkelijker op Arsenal.