Op zaterdag 9 mei treden Helmut Lotti en Jelle Van Riet in het huwelijk. Het koppel trouwt om 14u in gesloten kring in het Stadhuis van Antwerpen. Maar om 15u geeft het bruidspaar een rondje op de Grote Markt, zo meldt Story.
'Al wie op de liefde en de verdraagzaamheid wil komen toosten, is van harte welkom en krijgt dan een glaasje aangeboden', zo laten Lotti en Van Riet weten.

Vonken

Jelle Van Riet interviewde Helmut Lotti voor De Standaard der Letteren. De vonken sprongen toen al van de krantenpagina's af. Zij schreef: 'Hij kijkt me diep in de ogen en ik vergeet mijn volgende vraag.' En het artikel eindigde met: 'Ik vraag snel naar een handtekening voor mijn moeder, voor hij me weer in die blauwe ogen vangt.'

Lotti probeert zijn relaties angstvallig uit de media te houden. Hoe aartsmoeilijk ook met zijn bekendheid, zijn vorige vriendin, de vijftien jaar jongere Selina Cespedes, heeft nooit de spots gehaald. Tijdens zijn tweede huwelijk, met Carole Jane Poe, bleef alles binnenskamers, op het huwelijk in februari 2002 en de aankondiging van de scheiding in maart 2005 na. De echtscheiding van zijn eerste echtgenote en moeder van zijn dochter, Kimberly Grosemans, leverde in de nasleep wel wat publieke problemen op.