Profliga gaat doelpunten herbekijken
Foto: belga
De Profliga gaat alle doelpunten van de top vier in de topschuttersstand herbekijken. De reden hiervoor is het protest van Westerlo-spits Jaime Ruiz over een doelpunt dat volgens hem wel degelijk op zijn naam moet staan, maar wat de Profliga in twijfel trekt.
Ruiz staat in de lijst van beste schutters op een derde plaats, met een doelpunt minder dan Mbokani en De Sutter. De Colombiaanse speler is echter van mening dat hij mee aan de leiding hoort te staan omdat een doelpunt tegen Gent volgens hem ten onrechte als owngoal beschouwd werd.

De secretaris-generaal van de Profliga, Robert Sterckx kondigde in de Gazet van Antwerpen aan dat het voorval zal onderzocht worden. 'We gaan alle goals van de vier beste schutters van dit seizoen opnieuw bekijken. Samen met iemand van de Vlaamse en Waalse Belgacom TV ga ik alle goals opnieuw analyseren, met het UEFA-reglement bij de hand.,' aldus Sterckx.

Als het betwiste doelpunt aan Ruiz wordt toegekend krijgt de spits nog een doelpunt bij en brengt hij zijn totaal op zestien treffers.