De Duitse wielrenner Stefan Schumacher is één van de zes atleten die zich tijdens de Olympische Spelen van Peking gedopeerd hebben met cera, epo van de derde generatie. Dat heeft de Duitse wielerbond (BDR) woensdag meegedeeld.
Eerder werden ook al de namen van de Italiaanse wielrenner Davide Rebellin (zilver in de wegrit) en de Bahreinse atleet Rashid Ramzi (winnaar van de 1500 meter) vrijgegeven. In Peking finishte Schumacher als 13e in de tijdrit. In de wegrit gaf hij op.

De positieve test van Schumacher is geen verrassing. Op 6 oktober was al bekendgeraakt dat Schumacher ook tijdens de Tour 2008, een maand voor de Spelen, betrapt was op het gebruik van cera. De Duitser won in de Tour 2008 twee tijdritten en droeg twee dagen de gele leiderstrui. Kort na de Tour tekende hij een contract voor drie jaar bij het Quick Step van Patrick Lefevere. Schumacher is voor zijn dopinggebruik in de Tour ondertussen voor twee jaar geschorst, maar vecht die beslissing aan. Hij zegt dat hij onschuldig is. Woensdag was hij niet bereikbaar voor commentaar.

Stefan Schumacher en Davide Rebellin reden in 2008 allebei voor Gerolsteiner, samen met de eveneens op cera-gebruik betrapte Oostenrijker Bernhard Kohl.