Roemenië is België niet. Terwijl er in ons land nog volop gepraat wordt met mogelijke kandidaten om Vandereycken op te volgen, hebben ze in Roemenië al een nieuwe opvolger voor de in begin april ontslagen Piturca. Razvan Lucescu moet de Roemenen naar het EK 2012 loodsen.
Razvan is de zoon van de huidige coach van Shaktar Donetsk, Mircea Lucescu. De 40-jarige trainer tekende bij de Roemeense voetbalbond een contract voor twee en een half jaar en hij moet Roemenië naar het EK 2012 proberen te loodsen. Naar verluidt verdient de nieuwe bondscoach 250.000 euro per jaar, de helft van zijn voorganger.

Lucesu, de ex-doelman van onder andere Rapid Boekarest, coachte eerder Brasov, Rapid Boekarest, en opnieuw Brasov.

In Roemenië dook ook de naam van Laszlo Bölöni, de huidige coach van Standard, op als mogelijke bondscoach van de Roemenen, maar uiteindelijk opteerde de Roemeense voetbalbond voor Lucescu.

Roemenië staat momenteel op een teleurstellende vijfde plaats in kwalificatiegroep zeven. Het verzamelde vier punten uit vijf duels. De leiding in de groep is voor Servië (12 punten), dat leidt voor Frankrijk (10), Litouwen (9 ptn uit 6 duels), Oostenrijk (7), Roemenië en de Faeröer (1). Op 6 juni spelen de Roemenen in Mariajampole hun volgende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen.