Echtgenote woest over politieke babes van Berlusconi
Berlusconi en echtgenoot Veronica Lario. Foto: AP
De echtgenote van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft in een brief haar licht laten schijnen over de voorkeur van haar man voor knappe vrouwelijke politici. Sommige kandidates voor de Europese verkiezingen hebben als voornaamste verdienste dat ze aangenaam zijn om naar te kijken, liet Veronica Lario weten. Ze stuurde haar brief naar het Italiaanse persagentschap Ansa.
'Aantrekkelijkheid in de politiek is een gebrek noch een kwaliteit', meent Veronica Lario. 'Wat er vandaag gebeurt, is echter een aanslag op de credibiliteit van alle vrouwen en in het bijzonder zij die zich hebben ingezet voor onze rechten.'

'Ik wil duidelijk maken dat ik en mijn kinderen het slachtoffer zijn van deze situatie en geen mededader', gaat ze verder. 'Iemand schreef dat de mooie vrouwen op de lijst niets meer zijn dan een verzetje voor Keizer Berlusconi. Ik deel die mening.'

Veronica Lario verschijnt zelden in het openbaar aan de zijde van haar echtgenoot. Twee jaar geleden stuurde ze al eens een open brief naar de pers om haar mening te geven over de complimentjes die haar man in het openbaar maakte aan het adres van een mooie vrouw.

Volgens de Italiaanse pers zal op Berlusconi's Europese lijst onder meer een actrice en een voormalige kandidate van miss Italië figureren. De premier zelf ontkent voorlopig. 'Ik betreur dat zelfs mijn eigen vrouw die berichtgeving van de linkse kranten gelooft', laat hij weten in een reactie.