De arbeidsrechtbank van Tongeren velt op 25 mei een vonnis in de rechtszaak die voetbalclub KRC Genk aanspande tegen zijn gewezen speler Mohamed Dahmane. De Limburgers eisen van de Franse aanvaller wegens contractbreuk een schadevergoeding van 828.000 euro.
Dahmane verbrak vorig jaar eenzijdig zijn contract bij Genk en trok gratis naar zijn ex-club Bergen. Ondertussen speelt hij voor Club Brugge. Dahmane werd bij KRC Genk, na een conflict met trainer Hugo Broos, naar de B-kern verwezen en moest er trainen met de coach van de 14-jarigen.

De Fransman verbrak daarop eind januari 2008 zijn contract wegens een zware fout van zijn werkgever. Hij argumenteerde dat Genk besloten had hem weg te doen en daarover onderhandelde met Bergen, maar dat Genk veel te hoge eisen stelde. De club zou zo'n 450.000 euro gevraagd hebben. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) weigerde aanvankelijk de overgang te bekrachtigen, maar werd daar in kort geding toe verplicht.

KRC Genk stapte daarop naar de arbeidsrechtbank van Tongeren. Dinsdag werden alle partijen gehoord. De uitspraak volgt op 25 mei.