BRUSSEL - In het universitair ziekenhuis van Luik (CHU) is een meisje van drie jaar overleden na een tandingreep. De ouders hebben dinsdag een klacht ingediend. Volgens hen is er sprake van een opeenvolging van tekortkomingen.

Het ziekenhuis voert een intern onderzoek en zegt op dit ogenblik over geen enkel bewijs te beschikken van een foute behandeling. Dat schrijven de kranten van de Sud Presse groep.

Marine J. onderging op 21 april een operatie onder algemene narcose om vier tanden te verwijderen. Bij het ontwaken ademde de kleuter moeilijk en ze werd in een gewone kamer geplaatst. In de loop van de avond verliep haar ademhaling steeds moeizamer.

'Omstreeks 20 uur stikte Marine', vertelt de vader die hartmassage toepaste. Hij klaagt verder aan dat ze tien minuten moesten wachten op de door zijn vrouw opgeroepen verpleeghulp. Een uur later was het kind overleden.

Het CHU heeft een intern onderzoek geopend. 'Een eerste analyse heeft geen enkele fout of onachtzaamheid aan het licht gebracht', aldus het ziekenhuis, dat op korte termijn volledige opheldering belooft over dit 'dramatische gebeuren'.