Lierse wilde een vroeg doelpunt om de wedstrijd open te breken en het werd op zijn wenken bediend. Kevin Janssens trapte de perfecte voorzet vanop links en Cavens knikte al even fraai de vroege 1-0 binnen.
De thuisploeg was toen wel al vrij gekomen toen Kujovic, meteen na de aftrap, op de proef werd gesteld en een bal in twee tijden onschadelijk moest maken.

Die snelle voorsprong gaf Lierse vleugels. Mohamed Abdel Wahed rondde een aanval uit het boekje, via tussenstations Radzinski en Cavens, met een droge knal beheerst af. In de slotfase van de eerste helft verlengde Frederic Frans een hoekschop van Abdel Wahed, aan de eerste paal, met het hoofd in doel.

Tomasz Radzinski liet, vroeg in de tweede helft, dé kans op de 4-0 liggen en aan de overkant zorgde Cézar voor de aansluitingstreffer. De wedstrijd kabbelde verder. De kansen werden schaarser. Tot scheidsrechter Bylois de bal op de stip legde, nadat Winothai van de sokken werd gelopen. Jurgen Cavens stuurde doelman Petr naar de verkeerde kant en scoorde zijn zestiende doelpunt van het seizoen.

TOESCHOUWERS: 6993
SCHEIDSRECHTER: Bylois
DOELPUNTEN: 4' Cavens 1-0, 25' Abdel Wahed 2-0, 40' Frans, 47' Cezar 3-1, 86' Cavens 4-1 (str.)
LIERSE: Kujovic, Tshiala, Frans (75' Bojovic), Camacho, De Graef, El Baily (66' Winothai), De Witte, Abdel Wahed (81' Nikolic), Kevin Janssens, Cavens, Radzinski
EUPEN: Petr, Bongard, Maric, Battaglio, Moreno, Milicevic, Cézar (67' Mombongo), Colinet, Collin, Lepiller (46' Mendil), Molnar
GELE KAARTEN: Cezar, Milicevic, Frans, Battaglio, Mendil, Molnar, Bojovic