Ooggetuigen vinden elkaar op het net
Twitter-gebruiker Puneet bericht over een explosie die hij hoorde. Foto: rr
Op het internet zijn de ontwikkelingen in Mumbai op de voet te volgen. Ooggetuigen en familieleden van slachtoffers vinden elkaar online. Hun korte berichtjes zorgen voor een beklemmend ooggetuigenverslag.
De sociale netwerksite Twitter wordt overspoeld door berichten over de aanslagen in India. Bezoekers vertellen in korte quotes wat ze zien of hoe ze de aanslagen ervaren. De hulplijnen, namen van slachtoffers, steunbetuigingen, alles verschijnt ogenblikkelijk online.

Twitter-gebruiker Puneet zat in een bioscoop in Mumbai toen de aanslagen zich voordeden. Via zijn mobiele telefoon stuurde hij het volgende bericht: 'Emergency, can someone check if there bomb blast of some shootout in oberoi hotel of anywhere in Mumbai ?'. Even later post hij 'when I heard noise outside you could see people scared crying'.

Op dit moment wordt gevraagd dat de inwoners van Mumbai op het internet geen strategische informatie over de politie meer bekendmaken. Men vreest dat de terroristen ook toegang hebben tot deze informatie en zich daardoor kunnen voorbereiden op acties van de politie.

Op de fotosite Flickr staan de eerste beelden van de aanslagen. Gebruiker Vinu was 15 minuten na de explosie in Colaba op de plaats aanwezig. Zijn foto's brengen de chaos na de aanslagen angstaanjagend dichtbij.