Britney Spears lijkt langzaam maar zeker haar roem als zangeres terug te verdienen. De blondine is als beste vrouwelijke artiest genomineerd voor een MTV Video Music Award. De clip van het nummer ’Piece of me’ werd door de muziekzender geselecteerd.
Spears, die drie jaar geleden een Grammy won voor het nummer ’Toxic’, neemt het in haar categorie op tegen ’I kissed a girl’ van Katy Perry, ’Take a bow’ van Rihanna, ’No air’ van Jordin Sparks en ’Touch my body’ van Mariah Carey.

Ook de nominaties voor beste mannelijke artiest zijn bekendgemaakt. Daar strijden T.I. met ’What you know’, Usher met ’Love in this club’, ’Lollipop’ van Lil Wayne, ’With you’ van Chris Brown en Flo Rida met ’Low’ om het beeldje.

De uitreiking van de MTV Video Music Awards, op 7 september in Hollywood, wordt gepresenteerd door de Britse komiek Russell Brand. Hij is momenteel te zien in de film ’Forgetting Sarah Marshall’. De voorbije jaren werd de presentatie verzorgd door onder andere Jack Black, Chris Rock en Jamie Foxx. Er werd ook al bevestigd dat de populaire tienerband Jonas Brothers zal optreden tijdens de show.

De overige nominaties worden op 8 augustus onthuld. Dan wordt duidelijk wie het in categorieën zoals beste dansvideo, beste nieuwe artiest en beste video van het jaar tegen elkaar opnemen.