Aantal dollarmiljonairs stijgt in België
BRUSSEL - Het aantal ’dollarmiljonairs’ is sterk gestegen in België. Dat blijkt woensdag uit het elfde 'World Wealth Report' van de investeringsbank Merrill Lynch en de onderneming Capgemini. Vorig jaar waren er 68.000 mensen in België waarvan het financiële vermogen meer dan een miljoen dollar bedroeg.
Dat is een stijging van 6,7 procent in vergelijking met het rapport van 2005. De stijging is ook bijna twee keer zo sterk als de stijging tijdens het vorige rapport (3,4 procent).

Op internationaal niveau is de stijging nog belangrijker. In 2006 waren er op wereldvlak bijna 10 miljoen miljonairs, een stijging van 8,3 procent in vergelijking met het rapport uit 2005.

De grootste stijging van het aantal miljonairs werd genoteerd in landen met een snelgroeiende economie als India (+ 20,5 procent) en China (+ 7,8 procent). Ook Rusland kende een grote groei, met 15,5 procent meer miljonairs.

De sterke stijging van het aantal miljonairs in de wereld heeft volgens Merill Lynch en Capgemini te maken met de gunstige economische situatie en met de situatie op de beurzen.