Triootje breekt Finse schansspringer zuur op
De Finse Skifederatie heeft Harri Olli tot het einde van het seizoen geschorst. De 22-jarige schansspringer krijgt de sanctie omdat hij zijn zesde plaats op het voorbije WK skivliegen iets te uitbundig gevierd heeft.
Verschillende Finse kranten pakken woensdag uit met het nieuws dat Olli tijdens het officiële ploegfeest na het WK plots met twee dames in de coulissen verdween. Later pochte Olli bij iedereen die het horen wilde dat hij met de dames een triootje had gehouden. De atleet bleek bovendien ver boven zijn theewater en beledigde een ploegofficial.

Volgens de Finse federatie heeft Olli met zijn 'prestatie' het imago van zijn sport en zijn bond geschaad en verdient hij daarom een schorsing. In de Finse media wordt olijke Olli al volop vergeleken met zijn legendarische landgenoot Matti Nykänen. Deze meervoudige wereld- en olympisch kampioen bleek niet alleen op de skipiste een fenomeen. Zo raakte hij tijdens zijn carrière meermaals betrokken bij alcohol- en seksschandalen. Hij zat ook verschillende keren in de gevangenis.