Pocognoli krijgt nummer 35 bij Standard
Foto: belga
Dinsdagnamiddag werd in Luik de transfer van linkerflankverdediger Sébastien Pocognoli afgerond. De geboren Luikenaar komt voor ongeveer 2,2 miljoen euro over van AZ Alkmaar en ondertekende bij de Rouches een contract tot medio 2014.
Pocognoli zal het nummer 35 dragen. Hij zal zijn debuut maken op de 25e speeldag in de wedstrijd tegen zijn oude club KRC Genk. Voor ’Poco’ is het een beetje thuiskomen, want hij doorliep de jeugdreeksen bij Standard.

'Ik ben erg tevreden dat ik kan terugkeren naar mijn regio en dat ik mag spelen voor een club die ik goed ken. Ik kwam hier vroeger zelfs naar de matchen van Standard kijken. Ik ken het Luikse publiek dus goed en ik kan zeggen dat het gewoon fantastisch is. Maar op de eerste plaats wil ik mijn ploegmaats leren kennen', verklaarde Pocognoli tijdens de persconferentie in de Académie Louis-Dreyfus.

'Pocognoli is een speler die echt zin had in een terugkeer naar Standard', toont Standard-directeur Pierre François zich opgetogen over de transfer.

Bovendien mag Pocognoli ook aantreden in de Europa League, ondanks het feit dat hij dit seizoen met AZ al wedstrijden speelde in de Champions League. In de Europa League nemen de Rouches het binnenkort op tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

'Voor dergelijke wedstrijden hebben we spelers zoals hem nodig, maar ook in de competitie, waarin we het lastig hebben, kunnen we hem goed gebruiken', besloot François.