De vakbonden bij Philips in Brugge vrezen de sluiting van de productieafdeling. Dat zegt secretaris Luc Logghe van ACV-metaal in een reactie op de verliescijfers van de elektronicaproducent.
'Officieel luidt het dat er nog geen duidelijkheid is gegeven van hogerhand', verduidelijkt Logghe. 'We stellen daartegenover vast dat het werk sinds vorige zomer daalt.'

De arbeiders bij Philips Brugge, waar televisietoestellen geproduceerd worden, kregen van 8 tot eind december inhaalrust en er werd naar tijdelijke werkloosheid gegrepen.

'In januari en februari staan er maar tien werkdagen geboekt', zegt Logghe. 'Het bedrijf draait maar aan halve kracht. We vrezen dan ook dat het scenario dat we in juni vorig jaar hebben onderschept, zal uitgevoerd worden door de nieuwe directeur. Dat plan voorzag het behoud van de ontwikkelingsafdeling maar het sluiten van de productie. De mensen zijn dan ook zeer ongerust.'

De volgende ondernemingsraad in Brugge is voorzien op 20 februari. De arbeiders staan momenteel op tijdelijke werkloosheid. Op maandag 2 februari gaan ze terug aan de slag.