De Antwerpse rockgroep dEUS speelt naar aanleiding van de release van het nieuwe album Vantage Point in april en mei 6 concerten in ons land in kleinere clubs. De groep treedt verder ook op in een aantal andere Europese steden.
dEUS kondigt voor de zomer een uitgebreide festivaltournee aan. Zo staan ze onder andere op Werchter. In het najaar keren ze terug voor meer concerten in grotere zalen.

Vantage Point, het nieuwe album van dEUS, ligt vanaf 21 april in de winkels. Tom Barman omschreef het album eerder als 'sexy, dansbaar, zeer eclectisch en in your face'.

'Ze is luid. Er staan ook wat zachtere nummers op, maar niet te veel. Ze is anders dan Pocket Revolution. Die cd was, net als alle cd's trouwens, zeer sterk een momentopname. De periode waarin we Pocket Revolution opnamen, was erg moeilijk. Daarom is de plaat nogal introvert. De nieuwe is meer extravert. Het woord vrolijk ga ik net niet gebruiken,' aldus Tom Barman eind november.

De nieuwe dEUS werd geproducet door Dave McCracken , die in het verleden onder meer werkte met Ian Brown, Depeche Mode en Faithless. Gasten op het album zijn onder meer Lies Lorquet van Mintzkov, Guy Garvey van Elbow en Karin Dreijer Andersson van The Knife.

De Belgische concerten:

29/04: Muziekodroom, Hasselt
30/04: Droixhe, Luik
01/05: Het Depot, Leuven
02/05: Eden, Charleroi
03/05: Cactus Club @ MaZ, Brugge
05/05: Ancienne Belgique, Brussels

De ticketverkoop voor de concerten begint woensdag 27 februari.