Stille optocht voor slachtoffers Dendermonde
Een vrouw met een kindje op haar arm legt bloemen neer bij de crèche. Foto: reuters
De bevolking van Dendermonde toont op ingetogen manier medeleven met de slachtoffers van de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland. Een honderdtal mensen ondertekende het rouwregister op het stadhuis en aan de crèche werden zaterdagmiddag al een vijftigtal knuffelbeertjes achtergelaten als steun voor de slachtoffers. 'Slaap zacht, lieve engeltjes', vermeldt een kaartje.
Het gevoel van onbegrip overheerst bij de rouwbetuigers. 'Niemand kan begrijpen hoe iemand zoiets kan doen', zegt Marianne Van Cakenberg, die het rouwregister ondertekende. 'Ik heb zelf vijf kleinkinderen en bij mij thuis lijkt het soms een kinderverblijf. Ik was geschokt toen ik het nieuws vernam.'

Morgen wordt in Dendermonde een optocht gehouden voor de slachtoffers van de dodelijke steekpartij in een kindercrèche.De optocht start om 14 uur aan de kerk van Sint-Gillis. Op de sociale netwerksite Facebook wordt opgeroepen massaal aanwezig te zijn.

Maandagavond wordt om 18.30 uur een rouwmoment georganiseerd aan het kinderdagverblijf Fabeltjesland waar de tragische gebeurtenissen zich afspeelden.

Het stadsbestuur verzamelt ook elektronische rouwbetuigingen via een speciaal e-mailadres: rouwregister@dendermonde.be.