Dodelijke botsing in metro van Washington
Foto: ap

Bij een botsing van twee metrotreinen in de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn maandag tijdens de avondspits negen mensen om het leven gekomen, meldt de brandweer dinsdag. 76 personen raakten gewond, twee van hen levensgevaarlijk.

 

Het ongeluk gebeurde op een bovengronds deel van de rode lijn, bij de grens met Maryland in het noordoosten van Washington. Een trein reed achter op een trein die moest wachten voor een rood sein.

Het gebeurde even voor 23.00 uur Belgische tijd, toen het ter plaatse spitsuur was, bovengronds in de buurt van het metrostation Fort Totten, bij de grens van de stad Washington met de staat Maryland.

Het voorste deel van de achteropkomende trein werd omhoog gedrukt en viel boven op het achterste deel van de andere trein. Reddingswerkers moesten passagiers met ladders naar buiten helpen. Sommigen zaten gekneld. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Volgens een woordvoerder van het hoofdstedelijk vervoersbedrijf gaat het om het zwaarste metro-ongeval in Washington in veertig jaar tijd.