Tweede klasse wenkt voor Brussels
Johan Vermeersch moet met zijn club vrezen nu echt wel voor tweede klasse. De Brusselaars zetten een draak van een wedstrijd neer. Of de gelijkmaker van Gorius in blessuretijd nog iets kan veranderen blijft zeer de vraag. Bergen blijft samen met St-Truiden in strijd voor het behoud.
Coach Franky Van der Elst opteerde zoals verwacht opnieuw voor een 4-4-2- opstelling met Landu Tubi naast Guterstam in de spits. Niet dat het enig verschil uitmaakte. De eerste twintig minuten toonden beide ploegen waarom ze al maanden in de kelder van het klassement kamperen. Toen eerst de Brusselse verdediging en daarna doelman Cordier het comedy-capers gehalte nog wat verhoogden was het kiezen tussen slapstick of treurnis in het Edmond Machtensstadion. Dahmane legde het geschenk simpel binnen. De thuisploeg was duidelijk van slag en Lukunku was dicht bij de 0-2. Dit keer was Cordier wel paraat.

Twee keer rood

Scheidsrechter Vervecken aarzelde niet toen Hatchi na een onnodig zware ingreep op Andic al te nadrukkelijk naar zijn tweede gele kaart solliciteerde. Goed idee dacht Zubar en een kwartier later mocht ook hij zich met een tweede keer geel gaan douchen na een fout op Dahmane. Tussenin illustreerde Landu Tubi de Brusselse onmacht door een hoekschop van Sorokin van dichtbij wild naast te trappen. De Zweedse spits Guterstam deelde in de malaise. Want jawel de eerste kans in de aanvangsminuut kopte hij van dichtbij naast en halfweg de tweede helft trapte hij op Herpoel.

Met controlevoetbal trachtte Bergen de partij op techniek en balbezit uit te spelen. Iets waarbij Dalmat zich duidelijk in zijn sas voelde en Duarte zag nog een kopbal van de lijn gekeerd. Albert Cartier haalt zijn gram tegen zijn ex-club. De late gelijkmaker van Gorius was slechts een pleister op een houten been. 'Afspraak in tweede klasse' scandeerden Brussels-supporters.