BONHEIDEN - John Cordier, topman en grootste aandeelhouder bij netwerkbedrijf Telindus en veiligheidsschepen voor de CD&V in Mechelen, is dinsdagavond op 60-jarige leeftijd overleden. Cordier werd in oktober vorig jaar getroffen door een hersenbloeding.
Cordier was ook bekend als de voormalige voorzitter van voetbalclub KV Mechelen, met wie hij landskampioen werd en de Europese beker voor bekerhouders veroverde.

Op 56-jarige leeftijd werd Cordier al eens met een hersenbloeding opgenomen in het ziekenhuis. Zijn eerste van twee hartinfarcten kreeg hij op 36-jarige leeftijd. Volgens zijn collega-schepenen was Cordiers gezondheidstoestand een rechtstreeks gevolg van zijn drukke beroepsbezigheden (drie fulltimebanen), stress en de jetlag.

Op 11 oktober werd Cordier in kritieke toestand opgenomen in het Bonheidense ziekenhuis. Een bloedklonter had zich in de hersenen vastgezet. Twee dagen nadien volgde een hersenoperatie. Eén week later mocht de zakenman-politicus al van de intensive-care af en kon hij met zijn revalidatieprogramma beginnen.

Een tijdlang zag het er goed uit met de revalidatie. Cultuurschepen Frank Nobels, die samen met schepen van Openbare Werken en Burgerzaken Leo Stevens (beiden CD&V) aangesteld werd als tijdelijke plaatsvervanger voor de veiligheidsschepen, meldde dat Cordier gespaard zou blijven van blijvende hersenschade en wellicht in het voorjaar van 2002 zijn schepenambt opnieuw zou kunnen aanvatten.

In de loop van november ging de gezondheidstoestand van John Cordier echter zienderogen achteruit. Een tweetal longontstekingen en problemen met het verzwakte hart waren daarvoor verantwoordelijk.

Het Mechelse schepencollege heeft de bevoegdheden van Cordier verdeeld. Schepen van Cultuur, Toerisme en Onderwijs (uitgezonderd Gemeenschapsonderwijs) Frank Nobels zal de bevoegdheid Veiligheid overnemen van zijn overleden collega. CD&V-gemeenteraadslid en arts Magda Van Loon wordt schepen en zal de bevoegdheid voor het Onderwijs min het gemeenschapsonderwijs van Nobels overnemen. De overige bevoegdheden van Cordier, Senioren- en Mindervalidenbeleid en Informatica, worden verdeeld onder Nobels en Van Loon.

John Cordier, geboren op 1 september 1941 in Oudenburg, woonde met zijn echtgenote in Keerbergen en was vader van drie kinderen.