In Moeskroen heeft het gisternnacht gebrand in een appartementsgebouw. Zeven mensen werden naar het ziekenhuisgebracht met vergiftigingsverschijnselen en brandwonden. Eén slachtoffer is er erg aan toe.
De brandweer werd om 22.00 uur verwittigd voor een brand in een gebouw met twee verdiepingen aan de rue de la Station in Moeskroen, tegenover het station.

De brandweer kon bij aankomst twee personen ontzetten die vastzaten op de bovenste verdiepingen. De andere bewoners konden op eigen kracht het gebouw verlaten.

Er werden 35 brandweerlui ingezet en meerdere brandweer- en ziekenwagens. Het provinciaal medisch urgentieplan werd afgekondigd. Ook vanuit Kortrijk werden ziekenwagens gestuurd.

Zeven mensen werden met brandwonden en rookvergiftiging opgenomen in ziekenhuizen in Moeskroen en Kortrijk. Eén slachtoffer liep zware brandwonden op en is er erg aan toe.

Het gelijkvloers is volledig uitgebrand. Het vuur ontstond in een keuken op de benedenverdieping. Hoe het vuur ontstond, is nog niet duidelijk. De bovenste verdiepingen liepen rookschade op. De bewoners zullen elders worden ondergebracht. De politie voert een onderzoek.