Habibou nekt Tubeke met zuivere hattrick
Foto: belga
Met drie doelpunten in amper acht minuten verbrijzelde Habib Habibou na de pauze het sprookje van zijn ex-team Tubeke. Charleroi, onherkenbaar in de eerste helft, ontwikkelde toen zo'n hels tempo dat dappere gasten snel de rol losten.
De elf strijders van Albert Cartier Cartier namen de eerste helft voor hun rekening. Kind des huizes Gregory Dufer borstelde de eerste lokale kans van Makiese op de lijn weg, alvorens kort daarop op aangeven van Villano de openingstreffer te verkijken. Tubeke dicteerde de wet met vloeiend samenspel langs de flanken en veroverde logischerwijze de leiding toen Dufer na een actie van Perbet iedereen te vlug af was. Op enkele te zwakke uitschieters van Makiese na kwam Charleroi ondanks het slopingswerk van het duo Smolders-Camus amper in het stuk voor. Kort voor de rust wrong klein duimpje Villano zich aardig tussen de zwart-witte reuzen om een vrijschop van Haydock in doel te verlengen.

Totaal ander verhaal na de pauze. Camus en co bonden de duivels aan en drukten Tubeke helemaal terug. De geel-rode vestiging stortte snel als een kaartenhuisje in elkaar. In amper acht minuten tijd boog een ontketende thuisploeg via drie keer Habibou (telkens op aangeven van Camus) de 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Nog even kropen de gasten uit de loopgrachten, maar Laquait etaleerde zijn klasse op een nummertje van Villano om de derde thuiszege te vrijwaren.