Bejaarde man thuis vermoord
Foto: dgw
Op de Amandinaweg in Herk-de-Stad is een bejaarde man vermoord. René Jermis (85) werd zaterdagmiddag thuis dood aangetroffen met verwondingen aan zijn hoofd. Er is al een verdachte opgepakt die zaterdagavond bij de onderzoeksrechter werd voorgeleid.
Buren sloegen alarm omdat de voordeur van de woning op de Amandinaweg in de parochie Schakkebroek bij Herk-de-Stad openstond. Ze waarschuwden de hulpdiensten die het lichaam van René Jermis aantroffen. De man had verwondingen aan zijn hoofd, maar het zijn volgens het parket in Hasselt geen schotwonden of wonden van messteken.

De man is mogelijk gestorven na enkele slagen met een voorwerp. Het tijdstip van overlijden staat nog niet vast, maar het is best mogelijk dat de alleenstaande man al enkele dagen dood in zijn huis lag.

Het parket in Hasselt onderzoekt het motief van de moord nog en of het eventueel om een roofmoord gaat. Of er iets gestolen is bij de man thuis, kon het parket niet zeggen. In de buurt is wel geld teruggevonden dat de dader mogelijk verloren heeft. Er is ook al een verdachte opgepakt. De man uit het vlakbij gelegen Sint-Truiden is verhoord en werd zaterdagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Het staat vast dat slachtoffer en dader elkaar kenden. Het parket laat ook een autopsie op het lichaam uitvoeren.

René Jermis was een gepensioneerd spoorwegarbeider bij de NMBS en geboren en getogen in Schakkebroek. Hij is vermoord in zijn ouderlijk huis waar hij nog altijd alleen woonde. ‘Hij was een brave en vriendelijke man die ik geregeld voorbij zag fietsen als hij een pintje ging drinken in het dorp’, zegt overbuur Denis Heusdens (64) .

‘Hij is nooit getrouwd geweest en heeft nog enkele familieleden die bijna 90 jaar zijn. Hij was struis gebouwd, maar nog actief. Hij fietste zelfs nog elke woensdagmiddag naar de markt in Herk-de-Stad en vroeger – jaren geleden – ging hij altijd met de fiets werken. Hij was ook een duivenliefhebber en liet een vriend het beste eten kopen voor de duiven’, zegt Denis. ‘Ik woon ook alleen en ben nu toch iets meer op mijn hoede’, zegt hij.