Valscherm van verongelukte parachutiste gemanipuleerd
TONGEREN - Een deskundige die de parachute van de in Opglabbeek verongelukte valschermspringster heeft onderzocht, heeft aanwijzingen gevonden dat de parachute gemanipuleerd werd. Daarom heeft het parket van Tongeren een onderzoeksrechter gevorderd en gaat het nu om een gerechtelijk onderzoek.
Zaterdagnamiddag stortte een 32-jarige parachutiste uit Lier te pletter in de tuin van een woning aan de Lijsterstraat in Opglabbeek. Ze was samen met elf collega’s tot een hoogte van 4.000 meter opgestegen vanop het vliegplein in Zwartberg (Genk). Ze deed in een formatie van vier een vrije val tot op 1.300 meter. Toen kreeg de vrouw haar hoofdparachute en haar reservevalscherm niet open.

De federale gerechtelijke politie van Tongeren en de lokale politie voeren het onderzoek. Woensdag vond in Opglabbeek een zoektocht plaats naar nog ontbrekende onderdelen van de parachute.

De 32-jarige vrouw had vijftien jaar ervaring en had meer dan 2.000 sprongen op haar actief staan. Ze had de sprong zelf gefilmd en die beelden zijn ook onderzocht. In de zaak zijn nog geen verdachten verhoord.