Het textielbedrijf Beaulieu wil de afdeling geweven tapijten in Wielsbeke sluiten. Die intentie heeft de directie vanmorgen op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt, bevestigen de socialistische en christelijke vakbond.
Als reden wordt onder meer de keiharde concurrentie in de sector opgegeven. Vooral de concurrentie uit het Midden-Oosten doet de afdeling de das om. De productie van geweven tapijt in België blijkt niet langer houdbaar.

In de afdeling Ter Lembeek werken 109 personeelsleden (89 arbeiders en 20 bedienden). Er wordt kamerbreed tapijt, geweven karpetten en traplopers gemaakt.

De werknemers worden vandaag door de vakbonden ingelicht. De komende dagen en weken zal er werk gemaakt worden van de opmaak van een sociaal plan. 'Daarbij zullen we proberen de tewerkstelling voor de betrokken werknemers zoveel als mogelijk te vrijwaren', zegt Eddy Decraemer van de christelijke vakbond ACV.

'We zullen vooral proberen werknemers binnen de BIG-groep te herplaatsen. Maar wellicht zal dat niet voor iedereen lukken.'

De vakbonden benadrukken wel dat de andere afdelingen op de site Ter Lembeek in Wielsbeke (tuft, vinyl en badsets) gevrijwaard blijven.