PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft de politieke wereld zondag opgeroepen koelbloedig te blijven. Het moet te allen prijze worden vermeden dat de federale regering in een crisis wordt ondergedompeld, verklaarde Di Rupo zondag op de Franstalige openbare omroep RTBF.
"Men moet koelbloedigheid aan de dag leggen. Er is veel turbulentie en we moeten geen olie op het vuur gooien", benadrukte hij. In zijn ogen zou het "waanzin zijn een crisis te hebben", terwijl de economische en sociale toestand bijzonder moeilijk is.

Over de vraag waar en wanneer het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde moet worden behandeld, hield Di Rupo zich op de vlakte. "Op een gepast ogenblik", aldus de voorzitter van de Franstalige socialisten, die eraan toevoegde dat "het niet het moment is om het over methodes en eisen te hebben".

Hij riep de protagonisten van de institutionele dialoog op rond de tafel te gaan zitten. "Er is een uitstekend verslag van de bemiddelaars", stelde Di Rupo. Hij toonde zich ook relatief optimistisch over de staatshervorming. "In politiek is alles mogelijk op voorwaarde dat men wil en niet geobsedeerd is door de komende verkiezingen", luidde het.