Politie zoekt niet meer naar Madeleine McCann
Kate en Gerry McCann in augustus 2007 in het Portugese Lagos, na een mis voor de vermiste Maddy.epa
Foto: .
Het Portugese gerecht heeft maandag beslist om het dossier over de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann te klasseren 'bij gebrek aan bewijzen'. Maddie's ouders en een derde man worden niet meer als verdachten beschouwd.

Het parket besliste om 'het onderzoek naar de verdwijning van de minderjarige Madeleine McCann te klasseren bij gebrek aan bewijzen dat iemand van de personen die als verdachte werd beschouwd, een misdaad begaan heeft', luidde het in een mededeling.

Het parket besliste dus om 'een einde te stellen aan de inverdenkingstelling' van de ouders van het driejarige meisje, Gerry en Kate McCann, en van de Brit Robert Murat.

'We zijn gehaast om het politiedossier eindelijk te onderzoeken zodat we kunnen zien wat ondernomen is, en belangrijker, wat nog gedaan kan worden. Want we laten geen steen onomgedraaid in de zoektocht naar ons klein meisje', verklaarde Kate McCann achteraf op een persconferentie in hun Britse woonplaats Rothley.

Madeleine verdween in mei vorig jaar, enkele dagen voor haar vierde verjaardag, uit het vakantieappartement van haar ouders in Praia da Luz in de Algarve.