Geen wapens of explosieven gevonden bij terreurverdachte uit Waver
Foto: Photo News
De politie heeft in Waver, Ottignies en Komen verschillende huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar Jimmy K., de jongeman uit Waver die afgelopen weekend opgepakt werd op verdenking van terrorisme. Maar daarbij zijn geen wapens of explosieven gevonden, meldt het federaal parket.

De 22-jarige K. werd door de onderzoeksrechter wel onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. 'In het belang van het onderzoek worden geen verdere inlichtingen gegeven', meldt het parket.

Volgens de krant La Dernière Heure werd de jongeman zaterdagochtend omstreeks 3.45 uur in de woning van zijn grootmoeder in het Waals-Brabantse Waver opgepakt. Hij zou zaterdag of zondag een terroristische aanslag hebben willen plegen.

Vijf leden van de antiterrorismebrigade zouden de actie uitgevoerd hebben, waarbij een djellaba, een draagbare computer en telefoons in beslag werden genomen.

'Serener'

Voor hij werd meegenomen verzekerde de man dat zijn grootmoeder niets te verwijten valt. Volgens de bronnen van La DH ging hij naar zijn familie om afscheid te nemen 'vooraleer tot actie over te gaan'.

De jongeman bekeerde zich tot de islam nadat zijn moeder om het leven was gebracht door haar partner. Dat vernam de krant van de grootmoeder. Ze vertelde nog dat haar kleinzoon zich zeer slecht voelde na het verlies van zijn moeder en dat de religie hem 'serener' had gemaakt.