U snapt niets meer van de Brexit? Kijk dan deze documentaire
Michel Barnier: de Europese onderhandelaar over de Brexit. Foto: blg

De documentairemakers achter ‘Brexit the clock is ticking’, volgden twee jaar lang de onderhandelaar voor de Europese Unie. Er staat ook een coldcaseserie, en een twintig jaar oude film op het programma.

1 BREXIT: THE CLOCK IS TICKING

Canvas 20.25-22.00 uur

‘Brexit: die klok blijft maar tikken’ was gezien de jongste ontwikkelingen wellicht een betere titel geweest voor deze docu. Twee Belgische documentairemakers volgden twee jaar lang de koelbloedige Fransman Michel Barnier, de onderhandelaar aan Europese kant.

2 UNFORGOTTEN

Eén 20.40-22.10 uur

Eén vat het tweede seizoen van deze meer dan behoorlijke coldcaseserie aan. Daarin staat de moord op Hayley Reid centraal, een schoolmeisje dat in 1999 op een nieuwjaarsfeestje verdween.

3 APOLLO 13

VTM 23.25-2.05 uur

Een piepjonge Tom Hanks, Bill Paxton en Kevin Bacon stappen in een raket voor deze intussen twintig jaar oude verfilming van de dramatische vlucht naar de maan uit 1970.

4 TERZAKE

Canvas 20.00 - 20.30 uur

Terzake gaat dieper in op het leven en werk van de opgepakt klokkenluider Julian Assange. Daarnaast bekijken ze de toenadering tussen CD&V en CDH, en columnist Rik Van Cauwelaert blikt terug op de politieke week.