Vrouw die Baudet bedreigde met lied is weer vrij
Foto: BELGAIMAGE

Het Nederlandse parket heeft dinsdag de 21-jarige vrouw uit Nijmegen, die maandag werd aangehouden voor het bedreigen van Thierry Baudet tijdens een betoging tegen racisme in Amsterdam, met een dagvaarding naar huis gestuurd.

De vrouw heeft tegen de politie haar spijt geuit over het lied dat ze zong met dreigementen aan Baudet. Ze heeft naar eigen zeggen de impact van haar woorden onderschat.

De politie begon na overleg met het parket een onderzoek naar de betoging zaterdag in Amsterdam, nadat op sociale media beelden van de demonstratie waren verschenen. Een vrouw die zichzelf met een doek voor haar gezicht onherkenbaar had gemaakt, zong ‘als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf’.

De vrouw uit Nijmegen wordt ervan verdacht tijdens de betoging uitingen te hebben gedaan die als bedreigend of opruiend kunnen worden ervaren. Ze moet op 9 april voor de politierechter in Amsterdam verschijnen.

Baudet is leider van de partij Forum voor Democratie die woensdag de provincieraadsverkiezingen heeft gewonnen. In Nederland liggen, de dood van Pim Fortuyn in gedachten, bedreigingen tegen politici erg gevoelig. Politici veroordeelden het lied van de vrouw over de partijgrenzen heen.