Terugblik op tv: 25 jaar na de Rwandese genocide, 30 jaar na het begin van VTM
studio tarara Foto: vtm
De laatste kans om u te laten inpalmen door Studio Tarara, en de eerste kans om met Layla El-Dekmak terug te keren naar Rwanda na de genocide. Dat staat er op het programma vandaag. En niet te vergeten: over Brussels onderwijs, dolfijnen, het klimaat en rosse centjes babbelen talloze gasten in de actualiteitsprogramma's van vandaag.

Terzake

Het actualiteitenmagazine brengt een reportage en een debat met Brusselminister Sven Gatz (Open VLD) en Brussels parlementslid Cieltje Van Achter (N-VA) over meertalig onderwijs in Brussel. Verder ook nog een reportage over de verhuizing van het geneesmiddelenagentschap van Londen naar Amsterdam.

De Afspraak

Journalist Christof Deborsu kijkt over de taalgrens naar de positie van de MR en de politiek in Wallonië. Bioloog Dirk Draulans heeft het over het uitdoofscenario voor dolfinaria dat minister Ben Weyts (N-VA) voor ogen heeft.  En met Layla El-Dekmak, maker van het programma Terug naar Rwanda, en Amanda Baes, die er op 2-jarige leeftijd aan ontsnapte, blikken we terug op de genocide van 25 jaar geleden. 

Van Gils en Gasten

Lieven Van Gils heeft het onder meer over het toenemend aantal operaties om te vermageren: wat denken ervaringsdeskudigen Celien Deloof (dochter van Margriet Hermans) en chirurg Leo Hendrickx daarvan?
Schuiven ook aan tafel aan: Gwendolyn Rutten en Anuna De Wever (over het klimaat), Marleen Merckx (over het verdwijnen van de muntjes van 1 en 2 cent en de gevolgen voor de actie ‘de Rospot tegen Kanker’) en Eva De Roo en DJ Obi (over het onverwachte succes van feestjes voor doven).
Muzikale gast is Henri PFR, winnaar van twee De6bels (Waalse MIA’s).

Terug naar Rwanda

Canvas 21.20-22.10 uur

Nieuwe vijfdelige documentaire waarin vijf overlevenden terugblikken op de Rwandese genocide, straks 25 jaar geleden. Elke getuige wordt ook ‘geconfronteerd’ met mensen die toen aan de andere kant stonden.

Studio Tarara

VTM 20.35-21.35 uur

Slot van de fictiereeks die de dertigste verjaardag van VTM moest opluisteren, maar die verjaardag moeiteloos overstijgt. Morgen kunt u nog detoxen met de tweede aflevering van de Studio Tarara-sketchshow, waarin de kolder uit de reeks exhaustief wordt gebundeld.

Now you see me

Q2 20.35-22.45 uur

Amusante hightech-goochelthriller die zo snel voorbij raast, dat je geen tijd hebt om de talloze metersdiepe gaten in het scenario op te merken. De acteurs spelen op automatische piloot, maar dat hoort zo in dit soort popcornpret.