Opmerkelijk: vrouwenkoers geneutraliseerd omdat mannen te traag rijden

De Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen heeft na ongeveer een uur koersen een bizarre wending genomen. De wedstrijd moest met nog 92 kilometer te gaan geneutraliseerd worden omdat de dames te snel reden en zo hun mannelijke collega’s dreigden tegen te komen. Het nieuws werd intussen bevestigd door de organisatie en verschillende ploegen. Daardoor moesten de vrouwen vijf minuten halt houden, maar intussen zijn ze opnieuw gestart.

Volg de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen hier LIVE!

Volg de Omloop Het Nieuwsblad bij de mannen hier LIVE!

Op het moment van de neutralisatie hadden de vrouwen al 35 kilometer achter de kiezen. Nicole Hanselmann (Bigla Pro Cycling) reed op dat moment alleen op kop, maar tot haar verbazing moest de 27-jarige Zwitserse plots halt houden van de jury. De reden? De dames reden te snel - of beter gezegd, hun mannelijke collega’s reden te traag. Het zorgde er in elk geval voor dat de beide wedstrijden, die deels over hetzelfde parcours lopen, elkaar in de weg dreigden te zitten. De organisatie besliste daarom om de vrouwenwedstrijd vijf minuten stil te leggen. De tijdsverschillen bleven wel bewaard.

Opmerkelijk: vrouwenkoers geneutraliseerd omdat mannen te traag rijden
De dames moeten even stoppen.

Uiteindelijk liet het oponthoud wat langer op zich wachten dan voorzien, want de vrouwen trokken zich weer op gang iets meer dan tien minuten na de neutralisatie. Later in de wedstrijd is er geen probleem, omdat de vrouwen de weg afsnijden en een korter parcours afleggen dan de mannen. De dames komen dus zeker eerder over de finish in Ninove.

Enkele minuten voor de neutralisatie viel er overigens ook al een opvallend beeld te noteren. Toen kruiste een personenwagen plots het pad van een achtervolgende groep dames...

Opmerkelijk: vrouwenkoers geneutraliseerd omdat mannen te traag rijden
Plots kruiste een auto het parcours van de dames.