Ook vandalisme in Gentbrugge lijkt werk van voetbalsupporters die Roland Duchâtelet viseren
Roland Duchâtelet. Foto: © Tom Palmaers

Nadat eerder op verschillende eigendommen van ondernemer Roland Duchâtelet in Sint-Truiden beledigende graffiti werd aangebracht, is ook in Gentbrugge een gevel beklad. Ook hier lijken supporters van Duchâtelets Engelse club Charlton Athletic aan het werk geweest.

In in de Gentse deelgemeente Gentbrugge werd er ‘Sell CAFC’ en ‘Fuck off Roland u kuunt’ op een gevel in de Frederik Burvenichstraat aangebracht. Dat bevestigt de Gentse lokale politie. Het onderzoek naar de daders loopt nog, maar er zijn vermoedens dat het om misnoegde supporters van de Engselse voetbalclub Charlton Athletic gaat, waarvan Duchâtelet eigenaar is.

In de nacht van zondag op maandag werden ook op Stayen, het stadion van voetbalclub Sint-Truiden dat nog steeds eigendom is van Duchâtelet, slogans aangebracht als ‘Fuck off, Roland’. Ook op een vierkantshoeve van Duchâtelet, waar renovatiewerken bezig zijn, en op zijn vroegere woning werd beledigende graffiti gespoten.

De woning in Gentbrugge is echter geen eigendom van Duchâtelet. De eigenaar van het huis heeft ook niets met voetbal te maken, en vermoedelijk hebben de vandalen zich vergist.

Supporters van Charlton hebben al meermaals te kennen gegeven dat ze Duchâtelet liever zien vertrekken. In 2014 nam de ondernemer uit Sint-Truiden de Engelse club over.